بطورکلی آنلایزرها دستگاههایی هستند که مقدار و درجه خلوص یک ماده را در یک ترکیب بر اساس خواص فیزیکی و شیمیایی آن ماده اندازه گیری میکنند. آنالایزر از لحاظ عملکرد به دو دسته طبقه بندی میشوند: آنالایزر آنلاین و آنالایزر آفلاین. سنجش پارامترها در جامدات و مایعات توسط آزمایشات فیزیکی و شیمیایی روی مواد و محیطها بوسیله آنالایزر بوهلر انجام میشود. در این مقاله سعی داریم آنالایزرهای مختلف و کاربرد آنها را به شما معرفی کنیم. در بحث انتخاب و بررسی قیمتهای انواع آنالایزرها، مطالبی را بازگو میکنیم که به شما در انتخاب خرید دستگاه مورد نظر کمک میکند.
آنالایزر بوهلر چیست؟
آنالایزر بوهلر جهت اندازهگیری و سنجش خواص شیمیایی و فیزیکی بکار میروند و جزء دستگاههای ابزار دقیق محسوب میشوند. ابزارهای آنالایزر و آنالایزرهای فرآیند سیستم، جهت آنالیز کردن (تجزیه و تحلیل) فرآیندهای صنعتی و جهت تعیین ترکیب شیمیایی یا ویژگیهای فیزیکی در فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. دستگاه آنالایزر از دو قسمت تشکیل شده است، بخش مناسب سازی نمونه و بخش اندازهگیری اصلی. در بخش اول یعنی مناسب سازی نمونه، پارامترهایی مانند دما و فشار تنظیم میشود و به بخش دوم، اندازه گیری اصلی، منتقل شده و در آنجا اندازهگیری نهایی انجام میشود.
برای خواندن : پمپ ALLWEILER
تقسیم بندی آنالایزرها بر اساس عملکرد
آنالایزرهای بوهلر از لحاظ عملکرد به دو دسته تقسیم میشوند:
-
آنالایزر آنلاین
آنالایزر آنلاین در کنار منبع تولید یا در نزدیکی دستگاهی که ماده را تولید میکند، قرار میگیرد. دادههای حاصله از این بررسیها جهت بررسی و مشاهده به قسمت اپراتور منتقل میشوند. اگر در فرآیند تولید نیاز به سنجش دائمی مادهای باشد، از آنالایزر آنلاین که در مسیر جریان ماده قرار گرفته اند و دادهها را بصورت مداوم به اتاقهای کنترل منتقل و مخابره میکنند نیز استفاده میشود.
-
آنالایزر آفلاین
آنالایزرهای آفلاین به چند دلیل، از جمله حساسیت بالا، گران بودن و عدم استفاده مکرر در آزمایشگاهها استفاده میشوند. گاهی اوقات به دلیل حساسیت و دقت بالا یا عدم نیاز به انجام تستهای مداوم ماده مربوطه با طی کردن مرحله آمادهسازی تبدیل به نمونه قابل سنجش در آزمایشگاه میشود. این نمونه توسط آنالایزرهای آفلاین بررسی میگردد.
معرفی چند نمونه آنالایزر پرکاربرد
آنالایزرهای بوهلر که برای سنجش گازها مورد استفاده قرار میگیرند به دو دسته کلی آنالایزرهای گازهای محیطی و آنالایزرهای گازی حاصل از احتراق تقسیم میشوند. آنالایزرهای مربوط به مایعات برای اندازهگیری درجه خلوص مواد سیال، PH، اکسیژن، کلر و …. استفاده میشوند که در این مقاله به مختصر به آنها اشاره میکنیم: